Bitcoin Blockchain vokser til 300 gigabyte i størrelse

Størrelsen på Bitcoins hele nettverk – som alle noder trenger å synkronisere – har nådd en ny milepæl.

Størrelsen på hele Bitcoin-blockchain oversteg 300 gigabyte data 19. september, ifølge Blockchain.com.

Dette er størrelsen på hele Bitcoin-transaksjonshistorikken de siste 10 årene. Det er også mengden informasjon som full gruvedriftnoder trenger å laste ned og beholde på harddiskene etter synkronisering med Bitcoins nettverk.

Bitcoin Blockchain vokser til 300 gigabyte i størrelse
Bitcoins blockchain „veier“ nå over 300 gigabyte. Bilde: Blockchain.com
Selv om denne datamengden kan virke betydelig, vil en terabyte harddisk lett dekke den – og fortsette å gjøre det i et tiår eller to. Derimot er en arkivnode på Ethereum-blokkjeden allerede over fem terabyte i størrelse – og øker med rekordhastigheter med voksende blokkstørrelser – selv om en beskåret node kommer inn på bare 165 GB.

Men Bitcoin-blockchain har vokst raskere de siste årene – i motsetning til de tidlige dagene. Dette skyldes i stor grad en økning i antall transaksjoner som gjøres på daglig basis og introduksjonen av skaleringsløsningen SegWit, som effektivt doblet blokkstørrelser til to megabyte.

Topp 5 kryptonyheter og funksjoner i innboksen din hver dag.
Få Daily Digest på det beste av Decrypt. Nyheter, originale funksjoner og mer.

I løpet av de første fire årene av livet nådde Bitcoin-blockchain nettopp 20 GB. Det var først i 2016, da den nådde 54 GB, at veksten begynte å akselerere – sannsynligvis på grunn av at flere mennesker bruker nettverket. Nå vokser den med rundt 58 GB i året.

Mens størrelsen på Bitcoins blockchain ikke nødvendigvis påvirker nettverkets hastighet i dag – tross alt, trenger hele noder å laste ned det hele en gang under synkronisering – noen deler av det kan fortsatt optimaliseres.

Gjør det mulig for blockchain å skalere

Et lite aspekt av Bitcoins oppblåsthet er ubrukte transaksjonsutganger (UTXOs) – disse opprettes når noe Bitcoin sendes og resten av lommeboken sendes tilbake til lommeboken som „ubrukt.“ Mens de bare tar opp fire gigabyte plass nå, kan de bli en skalerbarhetsflaskehals i fremtiden, ifølge Utreexo-utvikler Calvin Kim.

Og det er det Utreexo prøver å løse. Utreexo komprimerer disse bevisene til under en kilobyte og gir en langsiktig skalerbarhetsløsning når størrelsen vokser.

Bitcoin
BitMEX bevilger $ 40.000 til utvikler av Bitcoin skalerbarhetsprosjekt
Crypto exchange BitMEXs morselskap, 100x Group, har tildelt et års tilskudd på $ 40.000 til utvikleren av Bitcoin (BTC) ubrukte transaksjonsutganger (UTXOs) skalerbarhetsløsning Utre …

“Utreexo er en hashbasert akkumulator, som gjør at ubrukte utganger kan komprimeres til en mindre størrelse. Det er ikke tap av sikkerhet; i stedet flyttes byrden med å holde rede på midlene til eieren av disse midlene, forklarte blogginnlegget.

Dette prosjektet har allerede fått litt støtte. Crypto exchange BitMEXs morselskap, 100x Group, har nylig tildelt ett års tilskudd på $ 40.000 til Utreexo. Men å få Bitcoin til å endre er en langsom og møysommelig prosess (bevisst), så det kan ta en stund før den er implementert. Men ettersom Bitcoin sakte vokser, er det god tid for tilpasning.

Bitcoin Blockchain vokser til 300 gigabyte i størrelse
Nach oben scrollen